Elevii gândesc

Elevii gândesc
  Participanti 25/30       05-10-2016       AMR -2811 zile

În data de 5 octombrie, când toți elevii au sărbătorit Ziua Educației, două clase ale Colegiului Național ,,Alexandru Ioan Cuza” au ales să viziteze centrul nostru și să ia la cunoștință despre mecanismul ,,Gândești?” și proiectele membrilor. Diriginții claselor 9B și 11A, au schimbat aerul în care sunt obișnuiții elevii să ,,gândească”, toți având în acte profil real. S-au integrat totuși perfect printre cărți, ba chiar una dintre eleve a făcut colegilor săi recenzia unei cărți citite la noi: ,,Viața secretă a Universului”, de Amy Corzine.

 

,,Părintele Gândești?”, Horia Prodan,  a fost și el prezent, captând atenția elevilor prin istoricul unui astfel de centru și cu o biografie de-a dreptul impresionantă, punând accentul pe ideea alegerii drumului în viață, tocmai ceea ce îi frământă pe adolescenți la această vârstă. Am ajuns la subiecte marcante în cadrul ,,Școlii de business”(vezi categoria Blog), Horia aducând în discuție de la caracteristicile morale ale unui antreprenor până la munca care nu este la fel de simplă pe cât s-ar aștepta. 

 

Profesorii au primit cu entuziasm ideea proiectului, iar întrebările n-au întârziat să apară. Am vorbit despre activitățile pe care le desfășurăm, iar o doamnă profesoară chiar ne-a mărturisit că dacă ar avea vârsta necesară ar fi prima în Revo Alpin!

 

Într-adevăr, noua generație are mult mai multe oportunități decât anterioarele și ideal ar fi să învețe să profite de ele cât mai bine. Pentru că acum succesul are o cotă mai ușor de atins decât acum 30 de ani, spre exemplu. Dar cine nu-l caută, nu-l va găsi nici bătându-i la ușă. Când vine vorba viața ta, cele mai bune decizii se iau doar după ce ,,gândești” totul de două ori.


Album Foto